×
HOME SLUŽBY REFERENCE BLOG KONTAKT

Licence Office na 6 měsíců zdarma v reakci na pandemii koronaviru (COVID-19)

V reakci na světovou pandemii koronaviru – COVID-19 se společnost Microsoft rozhodla uvolnit licenci Office 365 E1 na 6 měsíců zdarma. Tato licence obsahuje i velmi oblíbený Microsoft Teams, díky kterému můžete:

  • Vzájemně chatovat a volat
  • Svolávat videokonference a porady
  • Smluvit si schůzky se zákazníky nebo partnery
  • Sdílet obrazovku a data
  • A jiné …

A proč se o ní zmiňujeme? Představuje totiž příležitost, pro menší firmy a podnikatele, jak se finančně nenáročným způsobem přizpůsobit celosvětové situaci a umožnit zaměstnancům efektivní práci z domu.

Jaké je řešení?

V rámci téměř celosvětově řešeného problému s koronavirem, se nyní většina z nás potýká s problémy a nejistotou ohledně práce. Podnikatelé řeší, jak udržet své firmy a zajistit jejich chod. Zaměstnanci řeší, nebo by alespoň měli řešit, jestli a jak budou vůbec moci pracovat. V této chvíli se řada z vás snaží přejít na home office. Ne pro každého je to však jednoduché, a ne každý si s touto situací ví rady a má prostředky, jak vše zajistit, aby práce byla efektivní. Díky společnosti Microsoft je však pro mnoho firem tato možnost nyní dostupnější.

Microsoft má v nabídce hned několik balíčků produktů Office 365. Jedná se o služby pro domácnosti, studenty i jednotlivce, ale především také pro firmy. Existují pro ně plány Business a Enterprise. S využitím těchto produktů se home office stává více pohodlný, dostupný a efektivní.  Office 365 je vhodný pro jakékoliv firmy a podnikatele bez ohledu na velikost nebo oblasti působení.

Tady to je!

S Office 365 E1 trial plánem získáte na půl roku zdarma webové aplikace Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint) a firemní služby jako například E-mail (50GB na uživatele), úložiště a sdílení souborů (1TB na uživatele + minimálně 1TB pro sdílená data napříč firmou) a hlavně také již zmiňovaný Microsoft Teams. Teams lze pro home office báječně využít pro:

  • pořádání schůzek se zákazníky
  • porady
  • videokonference
  • školení pro až 10.000 účastníků

Vystačíte si jen se svým počítačem (podporovány jsou všechny platformy Windows, Mac OSX a Linux) nebo mobilním telefonem (Android, iOS). Microsoft pro tyto licence poskytuje automaticky několik úrovní zabezpečení a monitorování, které pomáhají chránit vaše data a zajišťují dostupnost služby v režimu 99,9 %. Desktopové aplikace Office na počítače nejsou součástí, jsou však nabídnuty v jiných licencích. Můžete si je v rámci licence stáhnout alespoň na své telefony a tablety přímo z Google Play nebo Apple App Store.

Zjednodušení práce, která pak přináší ovoce

Z dalších aplikací je dobré zmínit automatizaci pracovních postupů prostřednictvím Microsoft Power Automate, který vám umožní vytvářet samostatně fungující úlohy napříč celou škálou aplikací a datových zdrojů nebo aplikace pro správu vašich a týmových úkolů. A pokud svá firemní a pracovní data přesunete na Onedrive pro firmy nebo na Sharepoint Online, budete je mít vždy u sebe z jakéhokoliv zařízení, které je připojeno k internetu. Odpadá tak potřeba zřizování VPN a jiných přístupů do firemní sítě.

Díky Office 365 E1 tak můžete vaše podnikání vést dále z pohodlí domova a vaši zaměstnanci mají lepší podmínky. Mohou nadále pracovat na svých projektech v pohodlí a “bezpečí“ domova. To vše je podpořeno především funkcemi, které budete mít díky licenci k dispozici. Neodvedou za vás práci, ale značně vám pomohou:

  • organizovat
  • zlepšit vzájemnou komunikaci
  • plánování
  • mít kontrolu nad celým týmem

Můžete tak být všichni neustále v kontaktu a vzájemně spolupracovat.

Poraďte se s námi

Pro zajištění trial verze Office 365 E1 nás kontaktujte. Rádi Vám také poskytneme služby jako nastavení Office 365, migraci emailových schránek a dat, stejně tak i školení a poradenství. Až se vám práce s moderními nástroji zalíbí, za 6 měsíců je možné trial veze převést a v práci nerušeně pokračovat. Více informací se dozvíte také na našem blogu. Je plný článků a návodů na témata, která vám ušetří peníze a také značně usnadní život.

DALŠÍ ČLÁNKY