×
HOME SLUŽBY REFERENCE BLOG KONTAKT

Microsoft představili v březnu 2020 nové funkce a vylepšení v Teams, zaměřili se i na handicapované

Popularita Microsoft Teams poslední dobou velice stoupá. Vliv má i celosvětová pandemie koronaviru (Covid–19). Microsoft uvádí další sérii novinek, které Teams ještě vylepšuje, konkrétně bude možné v rámci hovoru využít hned několik nových vychytávek, které vám mohou značně zpříjemnit vaše online schůzky, školení či jakékoliv další hovory.

Zatočte s nežádoucím hlukem!

Okolní hluk dokáže celkově snížit kvalitu hovoru, zejména při hovorech s velkým množstvím účastníků bývají tyto audio problémy časté. Nyní tyto komplikace půjde řešit za pomocí jediného  kliknutí. V nastavení schůzky (tři tečky nahoře u probíhající schůzky nebo hovoru) zvolíte možnost Nastavení zařízení a pak Potlačení šumu. Můžete si vybrat z několika úrovní, nebo nechat úroveň na Teams prostřednictvím volby Automaticky. Primárně tak eliminujete zvuky jako je šustění, šum, okolní ruch a různé další nežádoucí zvuky. Takže vás či vaše kolegy nadále nebude nic rušit.

Zde máte ukázku přímo od Microsoft Teams:

https://www.youtube.com/watch?v=57mZhr-Tir4

Zpříjemněte si prostředí během schůzky

Už nějakou dobu je možné si během videohovoru rozostřit své pozadí  a nyní můžete jít ještě dále a nastavit si jakékoliv. Například při schůzce s klientem můžete telefonovat z pohodlí vašeho domova a nastavit si:

  • formální prostředí kanceláře
  • prostředí domácí kanceláře
  • zasedací místnost
  • firemní wallpaper

V nabídce je několik základních pozadí, a navíc si můžete přidat i jakékoliv vlastní. Nastavíte si jej v nastavení schůzky (tři tečky nahoře u probíhající schůzky či hovoru) kliknutím na Použít efekty pozadí, můžete si také pomocí tlačíka Přidat nové přidat svůj vlastní obrázek.

Překřikování a chaos? Už ne!

Telefonuje vás často více najednou? Pořádáte školení několika zaměstnancům či zákazníkům? Máte velké konference? Nyní se můžete kdykoliv během hovoru „přihlásit“ a říct si tak o slovo. Každý z účastníků pak u vás uvidí zvednutou ruku. Tato nová funkce je velmi praktická a během hovorů s více účastníky může nastolit řád během komunikace. Je tedy konec s věčným vměšováním do řeči či překřikování několika lidí najednou. Vaše hovory budou od teď mnohem přehlednější.

Video hovory pro neslyšící, a to i bez znakové řeči

Povíme si něco málo o tomto posledním užitečném vylepšení, které nejvíce ocení lidé s handicapem sluchu. Nyní mohou využít titulky. Dají se zapnout jednoduše v základním nastavení,a to jak na vašem PC tak i na mobilu. Budou zahrnovat řečníka, takže uvidíte nejen to, co se říká, ale i toho, kdo právě hovoří. Zatím pochopitelně pouze v anglickém jazyce, avšak pokud si hovor nahrajete, můžete si po skončení hovoru vybrat překladač dle vaší libosti a dopomoci si. Takže pokud vedete mezinárodní hovory v angličtině, tuto možnost využijte. Pokud ne … nevadí! Microsoft Teams pracuje na doplnění dalších jazyků.

*Pro titulky máte již k dispozici až 28 jazykových možností: Angličtina (USA), Angličtina (Kanada), Angličtina (Indie), Angličtina (Velká Británie), Angličtina (Austrálie), Angličtina (Nový Zéland), Arabština (Arabské emiráty) (Náhled), Arabština (Saúdská Arábie) (Náhled), Čínština (kantonština), čínština (mandarínština), dánština, holandština (Belgie) (náhled), holandština (Nizozemsko), francouzština (Kanada), francouzština (Francie), finština (náhled), němčina, hindština, italština, japonština, korejština (náhled ), norština, polština (náhled), portugalština (Brazílie), ruština (náhled), španělština (Mexiko), španělština (Španělsko), švédština.

DALŠÍ ČLÁNKY